• Συνεργάτες

Συνεργάτες

Γεώργιος - Μάριος Χρ. Μακρής, Γυναικολόγος - Ογκολόγος

Γεώργιος - Μάριος Χρ. ΜακρήςΟ γυναικολόγος-μαιευτήρας και ειδικός γυναικολόγος ογκολόγος Γιώργος - Μάριος Μακρής φοίτησε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1997 έως το 2003.

Ακολούθησε την ειδικότητα της Γυναικολογίας-Μαιευτικής από το 2007 έως και το 2011 στο Π.Γ. Νοσοκομείο «Αττικό» Γ΄Μ΄Γ κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Παθολογία της κύησης - Κυήσεις υψηλού κινδύνου», στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε τον τίτλο του MSc . Η διπλωματική του εργασία αφορά στο θέμα: « Καρκίνος του μαστού στην κύηση».

Είναι υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική του διατριβή έχει θέμα τις «Κλινική σημασία των βιοδεικτών ανταπόκρισης ενδομητρίου σε θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ».

Από το 2011 έως τις αρχές του 2014 παρακολούθησε το θεσμοθετημένο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής εταιρείας γυναικολογικής ογκολογίας για υποειδίκευση στη γυναικολογική ογκολογία. Η εκπαίδευση με ταυτόχρονη εργασία και διδασκαλία έγινε στην Γυναικολογική και Μαιευτική κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου « Johannes Gutenberg» , στο Mainz της Γερμανίας. Το 2/2014 έλαβε τον τίτλο του Ευρωπαίου γυναικολόγου ογκολόγου. Εξειδικεύτηκε πάνω στη χειρουργική, χημειοθεραπεία και συμβουλευτική για τους γυναικολογικούς καρκίνους, όπως ωοθηκών, μήτρας, τραχήλου, κόλπου, αιδοίου, χοριοκαρκίνωμα και μαστού. Εξειδικεύτηκε πάνω στις νεότερες χειρουργικές τεχνικές, λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής, πλαστική αποκατάσταση αιδοίου και κόλπου, στη διάγνωση του καρκίνου, στην παθολογία του τραχήλου και στις τεχνικές διατήρησης γονιμότητας.

Από το Σεπτέμβριο του 2013 έχει τη θέση του Πανεπιστημιακού υποτρόφου, στη Γ’ Μαευτική και Γυναικολογική κλινική , της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι στο τμήμα Γυναικολογικής ογκολογίας της κλινικής με πλούσιο κλινικό, χειρουργικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο.

Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα διεθνών και εθνικών συνεδρίων, έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε Ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά, ενώ ασχολείται με την έρευνα επάνω σε νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές στο γυναικολογικό καρκίνο.

Είναι συνεργάτης των Νοσοκομείων Metropolitan, Ρέα και Γαία, ενώ από τον Απρίλιο του 2014 διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο επί της Λεωφόρου Κηφισίας 25 στους Αμπελόκηπους..

Έφη Σαρακηνού, Πλαστικός Χειρουργός

Έφη Σαρακηνού
Πλαστικός Χειρουργός

Η ιατρός Έφη Σαρακηνού αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στον τομέα της χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς και την ολοκλήρωσε στη Μ. Βρετανία, στον τομέα της Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής.

Εκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων στη μονάδα εγκαυμάτων του Pinderfields Hospital, Wakefield και στη χειρουργική άκρας χειρός και στην επανορθωτική πλαστική χειρουργική στα νοσοκομεία Lister, Stevenage και Royal London, Whitechapel.

Κατά την παραμονή της στο Ηνωμένο Βασίλειο εργάστηκε στο νοσοκομείο Chelsea and Westminster, στον τομέα της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και στην επανορθωτική χειρουργική στήθους. Ασχολήθηκε με την έρευνα πάνω στο πεδίο της χρήσης αυξητικών παραγόντων στην ανάπλαση των ιστών.

Είναι κάτοχος Master in Surgical Science and Plastic Surgery UCL.

Είναι μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών της Αγγλίας (FRCS) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (EBOPRAS).

Είναι συνεργάτης του νοσοκομείου Metropolitan.

http://www.sarakinou.gr

Ελένη Τριανταφύλλου, Υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης ιατρείου

Ελένη Τριανταφύλλου Υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης ιατρείου

Με πτυχίο οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εξαιρετική γνώση Αγγλικών, η Ελένη Τριανταφύλλου «κρατά» έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους στην επικοινωνία της ιατρού με τους ασθενείς και τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες του ιστότοπου. Είναι η γραμματέας του ιατρείου της χειρουργού μαστού Φιορίτας Πουλακάκη, φροντίζοντας για την ομαλή λειτουργία του ιατρείου και κυρίως για τη σωστή διευθέτηση των ραντεβού ώστε να μην επιβαρύνεται ο επισκέπτης με το βάρος της αναμονής.

Η επαγγελματική της εμπειρία σε επαγγελματικές θέσεις ποικίλων ενδιαφερόντων και δεξιοτήτων, από τη γραμματειακή υποστήριξη σε τμήμα πωλήσεων, στη θέση της υπεύθυνης εισαγωγών –εξαγωγών σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας και στη διεύθυνση προμηθειών, αποτελεί εχέγγυο για τον επαγγελματισμό αλλά και τον ενθουσιασμό της στη σχέση της με το κοινό του ιατρείου.

Μαρία Φινοκαλιώτη, Ψυχολόγος

Μαρία Φινοκαλιώτη, Ψυχολόγος

 Η Μαρία Φινοκαλιώτη είναι Ψυχολόγος με εξειδίκευση σε θέματα υγείας.

Αποφοίτησε από το Προγράμμα Ψυχολογίας του Εθνικου Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2001. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Surrey στην Αγγλία, όπου το 2002 κατέκτησε το τίτλο MSc in Health Psychology.

Με την επιστροφή της από τις μεταπτυχιακές σπουδές το 2002, ξεκίνησε να εργάζεται στο Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Έλλη Λαμπέτη» της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, όπου και παρέμεινε για 5 χρόνια. Στην συνέχεια, εργάστηκε στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Φιλοκτήτης», από την αρχή της λειτουργίας του το 2007, παραμένοντας έως και τον 02/2016. Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει την συνεργασία της με το Κέντρο Μαστού της «Ευρωκλινικής», απο τη δημιουργία του το 2010, όπου και παραμένει.

Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει ετήσια μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στους τομείς της Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων στην Ασθένεια και στον Θάνατο (ΜΕΡΙΜΝΑ-Εταιρία για την Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και στον Θάνατο), Θετικής Ψυχολογίας (Ελληνική Εταιρία Θετικής Ψυχολογίας), Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας (ΕΠΙΨΥ & Α’ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ) και Κλινικής Ψυχοπαθολογίας (ΕΠΙΨΥ & Α’ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ).

Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε ογκολογικά συνέδρια με θέματα που αφορούν την υποστήριξη της γυναίκας με καρκίνο του μαστού, αλλά και σε ενημερωτικές ομιλίες του ευρύτερου κοινού, στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης του σε ζητήματα πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ενώ έχει συμμετάσχει στην συγγραφή επιστημονικών συγγραμμάτων αναφορικά με την στήριξη της γυναίκας με καρκίνο του μαστού καθώς και ενημερωτικού υλικού για την γυναίκα που πάσχει από καρκίνο του μαστού και για τους οικείους της.

Επέμβαση & Αποκατάσταση

Πότε και γιατί;

Μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις της χειρουργικής του μαστού της τελευταίας δεκαετίας είναι και η αύξηση της συχνότητας των περιστατικών άμεσης αποκατάστασης έπειτα από μαστεκτομή.

Περισσότερα

Πριν & Μετά Το Χειρουργείο

Προετοιμασία για το χειρουργείο

Συγκεντρώστε όλες τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες έχετε υποβληθεί και αφορούν στο μαστό. Εάν πάσχετε από κάποιο χρόνιο νόσημα...

Περισσότερα

Λεμφαδένας Φρουρός

Η αξία του στη σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση

Ο πρώτος λεμφαδένας της μασχαλιαίας κοιλότητας που προσλαμβάνει τη λέμφο του μαστού ονομάζεται Λεμφαδένας Φρουρός.

Δείτε το video

ΙΑΤΡΕΙΟ: Χατζηκώστα 13, Πλατεία Μαβίλη, 2ος όροφος. Τηλ. γραμματείας: 6974038749
ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ: Αθανασιάδου 9, πάροδος Δ. Σούτσου 115 21 Αθήνα. Τηλ.:210 6416 624, Fax.: 210 6416634
ATHENS BEVERLY HILLS MEDICAL GROUP:  Βασιλέως Γεωργίου 12 & Λαοδίκης, Γλυφάδα, Τηλ. γραμματείας: 210 8949920 & 210 8949090
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΑΤΡΟΥ: 6944530710, 210 6416624, Fax.: 210 6416634; email:poulakakifiorita@yahoo.com