Μετά το Χειρουργείο

  • «Εκμεταλλευτείτε» το διάστημα της παραμονής σας στο νοσοκομείο για να ξεκουραστείτε και να ηρεμήσετε. Θα ήταν προτιμότερο να μοιραστείτε αυτή την ιδιαίτερη εμπειρία του χειρουργείου μόνο με αγαπημένους ανθρώπους που νιώθετε πραγματικά κοντά σας. Αποθαρρύνετε πιο μακρινούς συγγενείς και φίλους να σας επισκεφθούν. (Υπενθυμίστε τους ότι θα παραμείνετε εκεί για μικρό χρονικό διάστημα).
  • Μην ξεχνάτε πως δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να νιώσετε πόνο μετά το χειρουργείο. Ο ιατρός σας έχει δώσει αναλυτικές οδηγίες προς τη νοσηλευτική μονάδα για τη μετεγχειρητική αναλγητική σας αγωγή. Μη διστάζετε να ζητάτε παυσίπονο όταν νιώσετε πόνο.
  • Για 1 με 2 ημέρες μετά το χειρουργείο τρώτε μικρά και ελαφρά γεύματα.
  • Επιδιώξτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες ή στην εργασία σας το συντομότερο δυνατό. Θα απασχολήσει τη σκέψη σας βοηθώντας σας να περάσει γρηγορότερα ο χρόνος αναμονής των αποτελεσμάτων της βιοψίας.
  • Φροντίστε το δέρμα σας εφαρμόζοντας μια καλή ενυδατική κρέμα σε όλη την έκταση του θώρακα. Επίσης, εφαρμόστε στην τομή μία ειδική επουλωτική κρέμα.
  • Μη διστάζετε να επικοινωνείτε με τον ιατρό σας σε περίπτωση που εμφανίσετε κάποιο σύμπτωμα, όπως πυρετό, ξαφνικό πόνο, ερυθρότητα στο δέρμα, κνησμό, κ.ά., ή όποτε έχετε κάποια απορία.

Επέμβαση & Αποκατάσταση

Πότε και γιατί;

Μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις της χειρουργικής του μαστού της τελευταίας δεκαετίας είναι και η αύξηση της συχνότητας των περιστατικών άμεσης αποκατάστασης έπειτα από μαστεκτομή.

Περισσότερα

Πριν & Μετά Το Χειρουργείο

Προετοιμασία για το χειρουργείο

Συγκεντρώστε όλες τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες έχετε υποβληθεί και αφορούν στο μαστό. Εάν πάσχετε από κάποιο χρόνιο νόσημα...

Περισσότερα

Λεμφαδένας Φρουρός

Η αξία του στη σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση

Ο πρώτος λεμφαδένας της μασχαλιαίας κοιλότητας που προσλαμβάνει τη λέμφο του μαστού ονομάζεται Λεμφαδένας Φρουρός.

Δείτε το video

ΙΑΤΡΕΙΟ: ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ: Αναστασίου Τσόχα και Δημ. Σούτσου, Αθήνα 115 21, 3ος όροφος. Τηλ. γραμματείας: 6974038749
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ: Αθανασιάδου 9, πάροδος Δ. Σούτσου 115 21 Αθήνα. Τηλ.:210 6416 624, Fax.: 210 6416634
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΑΤΡΟΥ: 6944530710, 6974038749, 210 6416624, Fax.: 210 6416634; email:poulakakifiorita@yahoo.com

1

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

3