Πριν το Χειρουργείο

  • Συγκεντρώστε όλες τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες έχετε υποβληθεί και αφορούν στο μαστό. Εάν πάσχετε από κάποιο χρόνιο νόσημα, βάλτε σ’ ένα φάκελο όλες τις σημαντικές εξετάσεις που πιθανόν να έχετε κάνει στο παρελθόν και αφορούν σε αυτό. Μην ξεχάσετε την ημέρα του χειρουργείου να πάρετε μαζί σας στο νοσοκομείο, όλες τις εξετάσεις σας.
  • Καταγράψτε τις απορίες που έχετε και θέλετε να υποβάλετε στον ιατρό σας.
  • Προσπαθήστε να μη μοιράζεστε την επιλογή σας όσον αφορά στο νοσοκομείο, στον ιατρό ή στη θεραπεία, με τρίτους. Σε αντίθετη περίπτωση, είναι πιθανό να νιώσετε σύγχυση και άγχος από την πληθώρα των απόψεων που θα εκφραστούν καλοπροαίρετα από πρόσωπα του οικογενειακού και φιλικού σας περιβάλλοντος στην προσπάθειά τους να σας βοηθήσουν.
  • Τις ημέρες που μεσολαβούν μέχρι το χειρουργείο προσέξτε ιδιαίτερα την υγεία σας. Καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C και πρωτεΐνες. Κοιμηθείτε όσο το δυνατόν καλύτερα. Πίνετε αρκετή ποσότητα νερού. Φροντίστε τον εαυτό σας με κάθε τρόπο.
  • Ανεξάρτητα από το λιγοστό χρόνο παραμονής σας στο νοσοκομείο (μόλις 1 με 2 ημέρες), θα πρέπει να φέρετε μαζί σας κάποια προσωπικά αντικείμενα που θα σας φανούν χρήσιμα. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα πακέτο υγρά μαντηλάκια που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καθαρές δεδομένου ότι η δυνατότητα μπάνιου θα είναι αρκετά περιορισμένη τις πρώτες ημέρες. Επίσης, χρήσιμο θα ήταν να έχετε μαζί σας μια υδατική κρέμα σώματος που θα ενυδατώσει το δέρμα σας και θα το ανακουφίσει.
  • Φέρτε μαζί σας ένα βιβλίο, ένα περιοδικό, την αγαπημένη σας μουσική, για να απασχοληθείτε ευχάριστα όσο θα βρίσκεστε σε αναμονή του χειρουργείου ή την ημέρα παραμονής σας στο νοσοκομείο.
  • Την ημέρα του χειρουργείου φορέστε κάτι άνετο που να σας αρέσει και να σας φτιάχνει τη διάθεση. Κρατείστε μαζί σας ένα αγαπημένο αντικείμενο σε ευχάριστο χρώμα. Θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα.

Επέμβαση & Αποκατάσταση

Πότε και γιατί;

Μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις της χειρουργικής του μαστού της τελευταίας δεκαετίας είναι και η αύξηση της συχνότητας των περιστατικών άμεσης αποκατάστασης έπειτα από μαστεκτομή.

Περισσότερα

Πριν & Μετά Το Χειρουργείο

Προετοιμασία για το χειρουργείο

Συγκεντρώστε όλες τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες έχετε υποβληθεί και αφορούν στο μαστό. Εάν πάσχετε από κάποιο χρόνιο νόσημα...

Περισσότερα

Λεμφαδένας Φρουρός

Η αξία του στη σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση

Ο πρώτος λεμφαδένας της μασχαλιαίας κοιλότητας που προσλαμβάνει τη λέμφο του μαστού ονομάζεται Λεμφαδένας Φρουρός.

Δείτε το video

ΙΑΤΡΕΙΟ: ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ: Αναστασίου Τσόχα και Δημ. Σούτσου, Αθήνα 115 21, 3ος όροφος. Τηλ. γραμματείας: 6974038749
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ: Αθανασιάδου 9, πάροδος Δ. Σούτσου 115 21 Αθήνα. Τηλ.:210 6416 624, Fax.: 210 6416634
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΑΤΡΟΥ: 6944530710, 6974038749, 210 6416624, Fax.: 210 6416634; email:poulakakifiorita@yahoo.com

1

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

3